Sådan foregår rådgivningen hos TalMedOs
Det er helt forståeligt, hvis du føler, det er ubehageligt eller grænseoverskridende at kontakte vores rådgivning for at få hjælp til dine seksuelle tanker eller handlinger. Men husk på, at vi sidder klar til at hjælpe med alle bekymringer - og vi dømmer dig ikke.
Her kan du læse mere om, hvordan rådgivningen foregår. Du kan også se to eksempler på fiktive samtaler om svære tanker og billeddeling.
Når du kontakter os, er du anonym – medmindre du selv fortæller, hvem du er. At være anonym betyder, at vi ikke kan se informationer om dig – som for eksempel dit navn, telefonnummer, mail, adresse eller andet. Du kan læse mere i vores persondatapolitik.
Når du kontakter os, vil du komme til at tale med en voksen, som er vant til at tale med børn og unge, der har samme svære tanker som dig. Du er nemlig ikke alene. Alle rådgivere er ansatte i Red Barnet og har en uddannelse, der handler om børn og unge.
Du kan kontakte os via mail, chat eller telefon. Når du kontakter os, vil vi:
- Tale eller skrive med dig om din situation og stille spørgsmål til den
- Lytte til, hvad der er vigtigt for dig
- Svare på dine spørgsmål
- Tale eller skrive med dig om, hvad et godt næste skridt kan være
Du bestemmer selv, hvad og hvor meget du vil fortælle os. Vi spørger ikke om dit navn, eller hvem du er. Det kan være, at du er tilfreds med dine svar efter at have kontaktet os en enkelt gang. Men det kan også være, at du gerne vil tale med os flere gange. Når du kontakter os, aftaler vi, hvad der passer bedst til dig.
Det betyder, at rådgiverne i udgangspunktet ikke må fortælle, hvad I snakker om til andre uden for rådgiverteamet. Nogle gange kan der være undtagelser, som handler om vores underretningspligt.
Læs mere om underretningspligt nedenfor.
Hvis du fortæller noget, som gør os bekymret for dig, har vi pligt til at sige det til den kommune, du bor i. Det kan for eksempel være, hvis du fortæller, at nogen har udsat dig for et seksuelt overgreb, eller at dine forældre slår dig. Alle voksne i Danmark har underretningspligt – for at sikre, at alle børn og unge får hjælp og støtte.
Men fordi du er anonym, når du kontakter os, kan vi ikke underrette kommunen – medmindre du selv fortæller os, hvem du er.
At vi har afværgepligt betyder, at vi har pligt til at sige det til politiet, hvis du fortæller, at du vil gøre noget ulovligt – for eksempel ved et barn. Vi kan dog kun sige det til politiet, hvis du selv har brudt anonymiteten og fortalt os, hvem du er – eller hvem barnet er. Hvis du ikke fortæller det, har vi ikke mulighed for at sige det til politiet. Du kan læse om, hvad der sker, hvis du er bekymret for at have gjort noget ulovligt.
Hvis der er noget andet, du gerne vil vide om rådgivningen, er du velkommen til at kontakte os med dine spørgsmål. Du kan for eksempel skrive en mail.