Sådan kan en chatsamtale om billeddeling foregå

Du kan skrive til os om alt, der handler om seksuelle tanker eller adfærd, som du er bekymret for. Husk, at alle samtaler er forskellige – og at du er helt anonym i chatten.

Her kan du læse et eksempel på en fiktiv samtale med vores rådgiver.

Se også et eksempel på en chatsamtale med en person, der har svære tanker.

Rådgiver: Hej og velkommen til TalMedOs, du skriver med Nadia. Hvad kan jeg hjælpe dig med? 

Bruger: hey jeg har sendt en snap af min pik til en 13-årig pige… nu siger hun at hun vil melde mig til politiet 

Rådgiver: Godt, du skriver til os. Jeg kan godt forstå, at du er bekymret for, hvad der kan ske nu. Kan du måske fortælle lidt mere om, hvad der skete? Og må jeg høre, hvor gammel du er?  

Bruger: hun addede mig og vi snappede, og ja jeg ved ikke lige hvad der gik af mig men jeg blev liderlig. hvad hvis hun melder mig? jeg er i panik… er 17  

Rådgiver: Det lyder, som om du står i en rigtig ubehagelig situation. Du er ikke den første, vi har talt med, som har gjort noget lignende. Jeg vil gerne hjælpe dig. Måske ved du det, men det er ulovligt at sende nøgenbilleder til personer under 15 år. 

Bruger: det ved jeg godt… derfor det er så noieren. hvad skal jeg gøre  

Rådgiver: Det lyder til, at du fortryder, at du sendte det billede. Det er godt, du tager ansvar for det og søger hjælp nu, det ved jeg godt ikke er nemt. Hvad tænker du om at skrive undskyld til pigen og trække det tilbage?  

Bruger: hun har blokeret mig 

Rådgiver: Ja okay, så er det ikke en løsning, kan jeg godt høre. Det er en svær situation, men der er heldigvis noget andet, du kan gøre. Det er ikke sikkert, at pigen anmelder dig til politiet. Nogle gange er der unge, som siger, at de vil anmelde til politiet for at få en ubehagelig situation til at stoppe. Men jeg kan ikke garantere, at hun ikke gør det. Måske kan vi tale om, hvad der sker, hvis du bliver politianmeldt? Og også, hvordan du kan styre din bekymring lidt bedre?  

Bruger: hvis jeg bliver politianmeldt er jeg helt fucked 

Rådgiver: Jeg kan godt forstå, du er nervøs… Men man er ikke helt fucked, fordi man bliver politianmeldt. Husk på, at politiet også vil lytte til dig, og det er godt at vise politiet, at man fortryder – ligesom du gør. Man kan godt have gjort noget forkert uden at være forkert.  

Bruger: hvad sker der hvis jeg bliver anmeldt?  

Rådgiver: Hvis du bliver anmeldt, skal politiet undersøge sagen. Anmelderen skal give bevis på, at du har gjort noget ulovligt. Hvis der er beviser nok, kan politiet bestemme sig for at anholde dig. Politiet skal fortælle dig, hvorfor du bliver anholdt, og nu hvor du er under 18 år, skal politiet sige det til dine forældre. Jeg tænkte på, om vi skal snakke lidt om, hvorfor du tror det med pigen er sket. Det synes jeg er vigtigt at få talt om, så du ikke gør det igen. Hvad siger du til det?  

Bruger: det giver mening med politiet men jeg er stadig virkelig bange for det. jeg har nogle gange svært ved at styre det når jeg bliver liderlig.  

Rådgiver: Hvis det er okay at spørge, hvad er det så, der sker, når du bliver liderlig? Har det skabt problemer for dig før?  

Bruger: nogle gange kan jeg ikke kan stoppe og jeg får lyst til at gøre alt muligt. Fx onanere så meget at det gør ondt 

Rådgiver: Det må være svært ikke at kunne styre det. Hvordan får du det, når du onanerer, til det gør ondt?   

Bruger: jeg får det underligt og ved ikke rigtig hvorfor det sker   

Rådgiver: Det er helt forståeligt, at du får det underligt. Det tror jeg, de fleste ville få, hvis de kom til at gøre noget ved sig selv, der gjorde ondt. Er det sket ofte?  

Bruger: Det er sket et par gange på det sidste 

Rådgiver: Okay. Nogle gange kan man få svært ved at styre sin seksuelle lyst, når man ikke har det så godt. Mon det også er sådan for dig?  

Bruger: Ja det tror jeg, jeg har det hvert fald ikke så godt og har også meget fravær i skolen. Det ved mine forældre heller ikke 

Rådgiver: Det kunne da godt være et tegn på, at du ikke har det så godt generelt. Det kan være rigtigt godt også at tale med nogen om det, du stoler på. Det plejer at hjælpe.  

Bruger: Jeg tror jeg siger det til mine forældre. Men ikke det om snappen… Det skal de helst ikke vide 

Rådgiver: Det kan jeg godt forstå ikke er så nemt at tale om. Måske kan du starte med at tale med dem om, hvordan du går og har det, og så kan du skrive til os igen, når du har haft snakken med dem? Vi har faktisk også et brev, som du kan give dem, hvis du synes, det er svært at få sagt. 

Bruger: Jeg prøver uden brevet først. Tak for hjælpen

Vi sidder klar til at hjælpe dig anonymt, hvis du har spørgsmål