Hvad kan jeg gøre, hvis jeg har været udsat for et seksuelt overgreb?

Husk, at det aldrig er din skyld, hvis nogen har udsat dig for et seksuelt overgreb.  

Et seksuelt overgreb kan være en meget voldsom oplevelse, som man er nødt til at snakke med nogen om – enten en man kender eller en professionel. Det kan nemlig hjælpe meget at dele det med nogen, også selvom det føles skamfuldt eller svært.

Måske har du en ven eller en i din familie, som er god at snakke med? Eller måske en lærer eller en af dine venners forældre, du stoler på? Hvis du ikke kan komme i tanke om nogen, du har lyst til at snakke med, kan du også tale anonymt med os.

Din kommune er også forpligtet til at hjælpe dig, hvis du er under 18 år og har været udsat for et seksuelt overgreb. De kan for eksempel tilbyde rådgivningssamtaler eller psykologhjælp. På alle kommuners hjemmesider er der en side, hvor du kan læse mere om, hvordan du kan få hjælp efter et seksuelt overgreb. 

Hvis du har akut brug for hjælp, så ring 112 (ambulance) eller 114 (politi). Hvis du har været udsat for et seksuelt overgreb inden for de seneste 7 dage, kan du blive tilset af en læge hos Center for Voldtægtsofre, som ligger på hospitaler rundt om i Danmark. Der kan du også få psykologhjælp.

Forskellige former for seksuelle krænkelser

  • Blufærdighedskrænkelse: Hvis en voksen for eksempel viser sine kønsorganer til et barn.
  • Grooming: Når en voksen lokker eller manipulerer et barn til at gøre noget seksuelt.
  • Incest: Når et familiemedlem begår seksuelle overgreb.
  • Overgrebsmateriale: Nøgenbilleder eller videoer, som personen på materialet ikke har givet tilladelse til. Nogle kalder det ‘børneporno’, hvis der er et barn på billedet eller videoen.

Vi sidder klar til at hjælpe dig anonymt, hvis du har spørgsmål