Hvad kan jeg gøre, hvis jeg fortryder noget seksuelt, jeg har gjort?

Hvis du er ked af noget seksuelt, du har gjort, kan det være forbundet med svære følelser som skyld og skam. Det er følelser, der sjældent går væk af sig selvmen heldigvis er der noget, du kan gøre ved dem.

Her kan du læse om:

Gode råd til, hvad du kan gøre

Der er forskellige ting, du kan gøre, hvis du fortryder noget seksuelt, du har gjort. Her får du fire gode råd.

Du kan også læse mere her, hvis du er i tvivl, om du har gjort noget ulovligt.

I vores rådgivning kan vi give dig råd til, hvordan du kan håndtere dine seksuelle tanker om børn. Hvis du er bekymret, kan det nemlig hjælpe at tale med nogen – uanset hvor gammel du er, og hvor længe du har haft tankerne. Vi er vant til at tale om den slags tanker og dømmer dig ikke. Du kan ringe eller skrive til os helt anonymt det betyder, at vi ikke kan se dit navn, telefonnummer, mailadresse eller andre af dine oplysninger.

Læs mere om, hvordan rådgivningen foregår.

Hvis du er ked af noget seksuelt, du har gjort, hjælper det ikke at gå alene med det. Du kan komme til bare at vende de samme tanker igen og igen, og i sidste ende kan de føles værre.

Selvom det kan virke skræmmende, vil vi anbefale, at du deler dine tanker og bekymringer med en, du stoler på – for eksempel en voksen. Men det kan også være en rigtig svær snak at tage, som man har brug for at forberede sig til.

Derfor kan det være en god idé at skrive et brev. Du kan også bruge vores brev til voksne. Det kan være, den voksne ikke helt ved, hvordan de skal hjælpe dig. Måske kan du anbefale, at den voksne læser vores side til forældre og fagpersoner.

Selvom du måske har gjort noget forkert, betyder det ikke, at du er forkert. Du er ikke dine handlinger – men du kan tage ansvar for dem. Og du har allerede taget det første skridt i den rigtige retning ved at søge hjælp og viden hos os. Vi kan hjælpe dig godt videre, hvis du kontakter os. Husk, at du er anonym. 

Det er nemt at bekymre sig meget om sine seksuelle tanker, men det kan være svært at slippe bekymringen. Tankerne kan være endnu sværere at styre, hvis man ikke har det godt til daglig. Tænk over, om du får sovet, spist, slappet af, og om du generelt er glad i hverdagen. Det kan være her, du skal starte med at gøre noget.

Det er også rigtigt vigtigt, at du ikke isolerer dig, hvis du har det dårligt. At være sammen med andre kan gøre, at man glemmer sine bekymringer for en stund – og at man føler sig mindre alene. Det er også godt at lave aktiviteter, som gør dig glad og får dig til at tænke på noget andet. 

Har du tanker om selvmord?

Du skal ikke gå alene med de tanker. Del dine tanker med nogen, du stoler på.

Du kan også ringe til Livslinien på 70 201 201 eller chatte anonymt med dem. De sidder klar til at hjælpe dig.

Hvad ville du råde en ven til i samme situation? 

Som mennesker kan vi have en tendens til at være hårde ved os selv. Det kan gøre, at vi ikke er lige så gode til at hjælpe os selv, som vi er til at hjælpe en ven. Prøv at forestille dig, at du er din egen ven. Hvad vil du råde din ven til at gøre i samme situation? 

Den hjælp, du vil råde din ven til, er hjælp, du også har ret til. Hvis du kontakter os, vil vi også meget gerne finde den helt rigtige hjælp til dig såvel som din ven. 

Vi sidder klar til at hjælpe dig anonymt, hvis du har spørgsmål